Soarece mort in casa – ce facem?!

Saptamanile trecute am discutat despre cum spacam de un soarece prins in capcanele puse de noi. Acum a sosit timpul sa dicutam despre ce facem atunci cand folosim otrava pentru soareci, iar nefericitul isi gaseste sfarsitul chiar in casa noastra – adica, cand gasim un soarece mort in casa.

In acest caz, exista doua posibilitati: sa ne intalnim intamplator cu soarecele sau sa ne dam seama ca exista unul, dupa miros. A doua

soarece mort in casa

situatie este mult mai putin placuta, dar si mult mai probabila. Ca orice alt animal, rozatoarele se ascund inainte sa moara sau cand se simt in pericol. Asa ca, cel mai probabil se va ascunde in crapaturi, in pereti, tevi, gauri sau alte locuri intunecate. Din pacate, ne vom da seama ca exista un soarece mort in casa, atunci cand incepe sa miroasa si din experienta noastra, va spun ca este un miros inconfundabil.

Daca nu putem gasi sursa mirosului nu avem prea multe de facut. Cea mai buna sansa a noastra, este sa apelam la o firma autorizata de Dezinsectie, Dezinfectie si Deratizare. Acestia vor sti cum sa gaseasca sursa mirosului si cum sa o indeparteze.

Dar ce facem cand ne intalnim intamplator cu el? Chiar daca e ciudat sa spun asta, acesta este cazul fericit. Trebuie doar sa urmam cativa pasi simpli si sa speram ca urmatoarea victima se indeparta de casa noastra.

Ce facem cu un soarece mort gasit in casa?

  1. Primul pas este si cel mai important pentru siguranta noastra. Trebuie sa ne inarmam cu echipament de protectie. Chiar si dupa moarte, rozatoarele sunt focare infectie. Avem nevoie de manusi, imbracaminte de protectie (niste haine pe care putem sa le aruncam) si o masca de protectie (sunt suficiente cele pe care le gasim in farmacii).
  2. Urmatorul pas este sa luam doua pungi de plastic pe care le putem sigila. Vom lua soarecele mort si il vom introduce in prima soarece mortpunga. Este important sa o sigilam fara a scoate aerul din ea. Apoi, introducem acesta punga in cea de-a doua, urmand exact aceeasi pasi.
  3. Punga cu soarecele mort nu poate fi aruncata in orice cos gunoi. Majoritatea oraselor au reguli foarte stricte in ceea ce priveste debarsarea de animale moarte. Din acest motiv, va sfatuim sa apelati la o companie de combatere a daunatorilor sau la serviciul public de control al animalelor din orasul dumneavoatra.
  4. Ultimul pas este sa va spalati cu dezinfectant sau cu apa si mult sapun, fara a va da jos manusile. Dupa scoaterea lor, spalati-va din nou, folosind apa si sapun. Restul echipamentului, impreuna cu masca si manusile se vor pune intr-o punga de plastic sigilata si se va arunca.