Cum indepartam o capusa?

Odata cu venirea primaverii, chiar daca scapam de grija rozatoarelor, grijile noastre se inmultesc semnificativ. Apar mustele, tantarii, se inmultesc puricii si sa nu uitam de CAPUSA!

Aceasta este o insecta periculoasa nu doar pentru animale, dar si pentru oameni, atat copii cat si adulti. Ele pot fi purtatoare de boli si ne pot infesta printr-o simpla muscatura. Este important sa stim cum sa ne aparam de aceste muscaturi, dar si cum sa indepartam o capusa prinsa de noi.

In primul rand, trebuie sa stim unde le gasim. Ele prefera locurile cu multa umezeala si se ascund printre firele de iarba. Din acest motiv, va recomandam ca la iesirile prin parc sau la iarba verde sa purtati pantaloni lungi. De asemenea, sa verificati atat hainele, cat si pielea de fiecare data cand intrati in casa pentru a fi siguri ca nu v-ati procopsit cu aceasta insecta.

Cum indepartam o capusa?!muscatura capusa

  • primul pas este sa ne inarmam cu o penseta, manusa sau servetel si multa incredere. Capusa nu trebuie indepartata sub nicio forma cu mana libera.
  • Urmatorul pas este sa apucam capusa cat mai aproape de piele, chiar cu riscul de a ne ciupi. Este mai putin grav daca acest lucru se intampla, decat daca rupem corpul capusei si ramanem cu capul acesteia prin de noi.
  • Capusa trebuie trasa ferm, dar fara graba si fara a o indoi sau rasuci.
  • Va recomandam sa pastrati capusa in congelator (intr-un recipient potrivit) pentru a o putea arata doctorului dumneavoastra daca este cazul.
  • Dupa depozitarea capusei, muscatura trebuie curata cu spirt, sapun si apa calduta.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le tineti minte este ca in acest caz sa nu aveti incredere in leacurile babesti. Majoritatea nu vor functiona si crestesti riscul de a ramane doar cu capul capusei prin de dumneavoastra. De asemenea, trebuie sa fiti atenti pentru urmatoarele 24 de ore pentru orice simptome ar putea aparea.

Daca observati ceva neobisnuit nu ezitati sa contactati medicul!