Tipuri de insecticide

Astazi vom vorbi despre mai multe tipuri de insecticide. In functie de problema pentru care se folosesc, exista mai multe tipuri de insecticide. Primul pas pentru a cumpara un insecticid potrivit pentru dumneavoastra este sa stiti cateva lucruri de baza despre ele. De exemplu, daca aveti probleme cu puricii si veti folosi un insecticid impotriva zburatoarelor, acesta nu va avea efectul asteptat.

Exista multe tipuri de insecticide diferite fiecare dintre acestea fiind menite sa fie eficiente impotriva daunatorilor specifici. Termenul “-cide” provine de la cuvantul latin “a ucide”.

tipuri insecticide

Tipuri de insecticide

Algaecidele sunt insecticde folosite ori pentru uciderea, ori pentru incetinerea cresterii algelor.

Antimicrobienii sau dezinfectanti controleaza germenii si microbii, cum ar bacteriile si virusii. De cele mai multe ori, toate produsele de curatare pentru baie sunt si dezinfectanti, de asemenea si odorizantele pentru wc.

Biopesticidele fac parte dintre cele mai cunoscute tipuri de insecticide sunt facute din ingrediente ce provin din natura (exista insecticide ce au  ca substanta activa ce provine din Crizanteme). De asemenea, exisya si pesticide cu riscuri minime, fiind pesticide mult mai putin puternice si periculoase pentru mediul inconjurator.

Deshidratoarele sunt folosite pentru a usca tesuturile vegetale vii, iar defoliantii fac ca frunzele plantelor sa se ofileaza.

Fungicidele sunt folosite pentru a controla probleme cu toate felurile de fungi si ciuperci, precum mucegaiurile si rugina.

Erbicidele ucid sau inhiba cresterea plantelor nedorite, precum buruienile.

insecticide

Regulatorii cresterii insectelor perturba cresterea si reprodudecerea insectelor (acest tip de pesticid exista si pentru plante). De asemenea, ovicidele sunt folsite pentru a controla ouale de insecte si acarieni.

Miticidele actioneaza asupra acarienilor care se hranesc cu plante si animalele, iar moluscidele sunt destinate sa controleze gunoiul, melcii si alte moluste.

Feromonii sunt substante chimice activ-biologice folosite pentru a atrage insecte sau pentru a intrerupe comportamentul lor de imperechere.

Repelentii sunt conceputi pentru a respinge daunatorii nedoriti, prin gust sau miros. Daunatorii se vor feri de locurile in care s-au folosit repelenti.

Agentii sinergici sunt susbtante ce ajuta la eficacitatea diferitelor tipuri de insecticide, dar nu au niciun efect atunci cand sunt folosite singure. De asemenea, exista si substante numite conservanti pentru lemn ce fac lemnul rezistent la insecte, ciuperci si alti daunatori.

Aflati mai multe despre tipuri de insecticide in seria de articole despre substante active!