Stiati ca?! #7

Continuam seria articolelor interesante! Astazi vom raspunde la cateva intrebari legate de insecte, intrebari care speram sa va capteze interesul.

Care sunt cele mai rapide insecte?

Molia Soim poate zbura cu pana la 53 km/h! Cercetarile pentru a descoperi cea mai rapida insecta inca nu s-au oprit, chiar de curand a fost descoperit un liliac care zbura cu 145 km/h!

Care sunt cele mai otravitoare insecte?insecte

Universitatea din Florida sustin ca cele mai otravitoare insecte sunt cele din ordinul Hymenoptera, adica viespile, albinele si furnicile.

Exista insecte care ar trebui platite?

Munca de polenizare facuta gratuit de insecte, ar costa miliare de dolari in fiecare an daca ar fi facuta de oameni. Albinele ar putea un salariu imens avand in vedere cat costa mierea. La fel si insectele rapitoare, care ne salveaza cateodata si ne fac sa economisim banii dati pe pesticide.  Si desigur, nu trebuie sa uitam de moliile de matase care produc matase naturala!

Care insecte traieste cel mai mult?

Regina termita poate sa traiasca pana la 50 de ani! De asemenea, lacuste traiesc mai mult ca cainii, ajungand la 17 ani fara probleme.

De ce le place insectelor lumina?

Acest lucru inca nu se stie! Oamenii de stiinta cred ca luminile puternice deruteaza sistemele de ghidare a insectelor, fiind nevoite sa se opreasca langa obiectul ce emana lumina.

Insectele sangereaza?

Chiar daca pare neasteptat, insectele au sange, dar nu este rosu. Sangele nostru este rosu deoarece producem hemoglobina pentru a putea transporta oxigenul unde este necesar in organismul nostru. Insectele primesc oxigen printr-un sistem complex de tuburi de aer. Asadar, sangele lor nu transporta oxigeni, ci nutrienti. Aceasta sangereaza cand sunt ranite, iar prin coagularea sangelui se pot vindeca dupa rani minore.

Insectele se ineaca?

Nu toate insectele se ineaca in apa. Exista insecte care isi traiesc o parte din viata sub apa. Insectele care nu pot sa traiasca sub apa, se vor sufoca atunci cand nu primesc aer.