Soarece prins in capcana adeziva – Cum il eliberam?

Intr-un articol anterior, am discutat despre capcanele adezive pentru soareci si sobolani. Ele sunt unele dintre cele mai folosite metode de indepartare a soarecilor si sobolanilor, deoarece sunt foarte usor de folosit.

capcana adeziva

Ei bine, atunci cand ne hotaram sa folosim capcane adezive pentru soareci si sobolani trebuie sa fim pregatiti pentru momentul in care o rozatoare se va prinde de ea. Acest lucru se poate intampla in doua moduri: va trebui sa ne debarasam de un soarece mort prins intr-o capcana adeziva (in cazul in care am folosit si otrava pentru soareci si sobolani) sau va trebui sa ne debarasam de un soarece viu prins intr-o capcana adeziva.

 

Soareci si Sobolani vii, prinsi in capcana adeziva

  1. Manusile de cauciuc. Indiferent de unde provin acesti soareci si sobolani, ei pot transmite un numar foarte mare de boli. Din acest motiv, atunci cand manipulam capcana trebuie sa purtam masini de cauciuc.
  2. Introduceti capcana intr-o galeata sau o cutie si transportati-o la cativa km de casa. De preferat, intr-o zona nelocuita, ascunsa si cu multa vegetatie pentru a nu deveni problema altcuiva
  3. Rasturnati recipientul cu grija si turnati ulei vegetal atat pe soarece, cat si pe capcana adeziva. Ulei va descompune lipiciul si acesta se va putea elibera.
  4. Dupa ce se elibereaza soarecele, capcana uzata trebuie pusa intr-o punga sigilata si aruncata la un cos de gunoi.
  5. Mainile trebuie spalate cu apa si sapun, cu manusile inca atasate. Aruncati manusile in cosul de gunoi si spalati-va din nou.

Soareci si Sobolani morti, prinsi in capcana adeziva

  1. Manusile de cauciuc sunt la fel de importante si in acest caz.
  2. Inainte sa puneti sobolanul si capcana adeziva intr-o punga, pulverizati cu un amestec de dezinfectant sau un amestec de clor si apa.
  3.  Capcana adeziva impreuna cu sobolanul se vor introduce intr-o punga, impreuna cu fecalele, mancarea si orice alte ramasite. Este foarte important sa sigilati punga, fara a scoate aerul suplimentar din punga.
  4. Punga cu capcana trebuie introdusa intr-o alta punga si aruncata la ghena.
  5. La fel ca si in cazul rozatoarei vii, spalati-va cu apa si sapun cu manusile inca atasate si inca o data fara manusi.

Pentru mai multe informatii despre capcane adezive si despre cum sa le folositi, nu ezitati sa vizitati blogul nostru.