Cum previn o invazie de Plosnite urat mirositoate?

A venit toamna, iar casele noastre nu mai par un adapost primitor doar pentru noi. Pentru a scapa de lipsa de hrana si de frigul de afara, daunatorii incep sa se orienteze catre casele noastre.plosnite de cereale

Dupa cum ati observat, numarul de plosnite urat mirositoare din orase creste din ce in ce mai mult in fiecare an. Daca acum cativa ani ne intalneam cu cateva plosnite prin casa, acum putem adaposti chiar zeci in crapaturile si cotloanele casei.

Este adevarat, plosnitele urat mirositoare sau plosnitele de cereale nu reprezinta niciun pericol pentru oameni, dar nimanui nu-i place un musafir ce nu miroase tocmai placut. Mai mult decat atat, plosnitele aduc adevarate pagube culturilor in fiecare an.

Va intrebati de ce acestea devin suparatoare de-abia cand vine frigul?! Ei bine, la inceput de toamna culturile sunt stranse, iar campurile raman goale si plosnitele de cereale raman fara hrana. Cum insectele sunt adevarate supravietuitoare, acestea pornesc in cautarea adapostului chiar daca este nevoie sa zboare zeci sau sute de kilometri.

Aceste plosnite urat mirositoare ar putea catiga orice joc de V-ati ascunselea. Asadar, daca nu va loviti de ele prin casa, sa nu credeti ca ati scapat. Acesti daunatori se ascund intr-un coltisor oricat de mic, in crapaturi, tocuri de usi, santurile geamurilor sau chiar in draperii si perdele.

5 moduri prin care ne aparam de Plosnite Urat Mirositoare

  1. Aspiratorul nu este un prieten de nadejede doar in fata muraderiei, ne ajuta sa scapam si de multi daunatori. Daca gasiti o ascunzatoare a plosnitelor de cereale, aspirati-le si aruncati continutul sacului de aspirator pentru a scapa de miros.
  2. Inainte sa ne surprinda toamna cu ploi, vant si temperaturi mici, astupati si reparati orice crapatura sau gaura ce ar putea fi interpretata ca o invitatie deschisa pentru daunatori.
  3. Nu uitati ca intotdeauna exista tratamentele cu insecticide ce folosesc atatc la prevenirea unei invazii, cat si la distrugerea unei invazii a plosnitelor de cereale.
  4. Lumina galbena atrage mult mai putine insecte ca cea alba. Cum plosnitele sunt atrase de lumina, trebuie sa avem grija daca lasam geamurile deschise.
  5. Pentru usi si ferestre trebuie folosite plase de tantari ce vor tine orice vietate nedorita in exteriorul casei.