Pisica si florile

Sunteti iubitori de pisici, dar totodata si iubitori de plante? Cum banuiti, gradinile si psicile nu se inteleg asa de bine cum ne-am dori. Si nu, nu pentru ca pisicilor nu le-ar placea sa-si petreaca timpul in gradina la fel de mult ca noua, ci pentru ca plantele nu considera pisica unul dintre cei mai apropiati prieteni.

Vom sari si de aceasta data peste informatiile generale despre pisici, nefiind necesare.

1. Cum afecteaza pisica gradina?

Urina pisicilor este cel putin la fel de periculoasa pentru gazon si plante ca cea a cainilor. Sarurile din urina pisicilor pot face plantele sa se ofileasca si portiuni din gazon sa se usuce. In cazul in care aveti doar plante in ghiveci, marcarea teritoriului peste plante nu este la fel de probabila, dar totusi posibila.pisica

Sa nu uitam de tavalitul printre flori! Stim cu totii cat de alintate sunt pisicile si cum le place sa se tavaleasca peste tot. Asadar, de ce ar cruta florile frumos mirositoare?!

Mai mult decat atat, pisicilor le place sa sape, preferand pamantul moale, proaspat si nisipos pentru a nu depune un efort prea mare. Ziua noastra nu va fi la fel de buna dupa ce observam ca semintele de-abia incoltite au fost imprastiate sau plantele de-abia rasarite rupte.

Trebuie tinut cont de faptul ca pisicile sunt extraordinar de curioase, iar inspectarea straturilor noi de flori si marcarea unui noi teritoriu este obligatoriu pentru ele.

2. Cum afecteaza gradina pisica?

Sunteti putin nedumeriti?! Anumite tipuri de plante sunt otravitoare pentru pisici. Asadar, in cazul in care aveti pisica este important sa stiti ce plante i-ar putea face rau.

Crinii sunt cele mai toxice plante pentru pisica ta. Toate partile componente ale acestei flori sunt toxice, iar ingerarea lor de catre pisici poate duce la blocaj renal.urina pisica

 

Chiar daca nu sunt intotdeauna periculoase, plantele inrudite cu cartoful (rosiile, vinetele, ardeii chili) contin o substanta toxica periculoasa pentru pisici.

Iedera este o alta planta toxica pentru feline. In caz de ingestie aceasta poate cauza vomitare repetata, iritarea pielii sau umflarea ei si in cazuri grave convulsii.

Si narcisele sunt daunatoare pentru feline, in special bulbii lor. In caz de ingerare a bulbilor de narcisa pisica va cauza stari de ameteala, voma si diaree.

De altfel, plantele bulburoase sunt in general periculoase pentru pisici in caz de ingestie.

3. Ce putem face?

Daca observi un loc in care pisica ta isi face nevoile este necesar sa elimini orice urma a acestui lucru, cand descopera un loc in care poate urina, pisica se va intoarce constant. Asadar, pisica trebuie invatata sa urineze in locurile special amenajate.

De asemenea, exista plante care tin pisicile la distanta, dar si plante care le atrag si pot fi plantate pentru placerea lor. lavanda

Printre plantele care le tin la distana se numara: lavanda, rozmarinul si plantele cu tepi. Acestea tin pisicile la distanta in special prin miros, dar exista si pisici mai incapatanate care vor trece peste aceste obstacole si vor intra in gradina ta.

De asemenea, exista aparate cu ultrasunete ce pisicile la distante. Folosirea stropitorilor regulat este o idee buna pentru a le tine la distanta.

Impotriva sapatului plasa speciala din sarma fixata pe solul gradinii este o bariera eficienta, la fel cum este si un strat gros de mulci sau unul din pietre raspandite uniform printre tufe.

Trebuie sa nu uitam ca fiecare pisica are un comportament diferit, reactionand altfel la aceiasi stimuli.

4. Stiati ca?!stiai ca pisici

Pe parcursul vietii, o pisica poate avea mai mult de 100 de pisoi.

Atunci cand este in calduri, o pisica se poate imperechea cu mai mult masculi, urmand sa nasca mai multi pisoi cu tati diferiti.

Pisicile ochi albastri si blana alba sunt predispuse genetic la surzire.

Pisicile sunt cele mai lenese animale din lume. Ele dorm, in medie, intre 15 si 18 ore pe zi.

Culoarea ochilor unei pisica se schimba odata cu inaintarea in varsta.