Substanta activa – Permetrin

Ce este Permetrin? permetrin

Substanta Permetrin face parte din familia de insecticide piretroide. Acestea sunt substante sintetice ce actioneaza asemanator substantelor naturale extrase din Crizanteme. Permetrinul se foloseste pentru numeroase insecticide ce pot fi folosite atat pentru animale, cladiri, haine, restaurante si livezi sau suprafete agricole.

Insecticidele ce contin permetrin pot fi sub forma de pudra, lichide, aerosoli si spray. Acestea se pot folosi pe bovine sau pe caini. In present exista mai mult de 1400 de produse inregistrate ce contin aceasta substanta. Unele produse sunt utilizate pentru a trata scabia si paduchii la oameni.

Cum functioneaza?

permethrin

Permetrin poate afecta insectele ce mananca produse ce contin aceasta substanta sau daca intra in contact cu ele. Acesta afecteaza sistemul nervos, inducand spasme musculare, paralizie si moarte. Toxicitatea pentru insecte sau pisici este mai crescuta fata de cea pentru caini sau oameni.

Toxicitate Permetrin

Oamenii pot fi expusi la pesticide prin ingerare, atingere, inhalare sau prin absorbtia prin piele. Pentru a evita intoxicarea cand se folosesc produse ce contin Permetrin este obligatoriu sa respectati instructiunile de folosire cu care vine produsul.

Simptomele si intensitatea acestora depind in functie de modul si durata expunerii.

Cainii si pisicile pe care se folosesc insecticide ce contin permetrin pot avea un comportament dubios. Se pot scarpina mai multe, pot schelalai sau saliva mai mult. Pisicile pot suferi de tremor muscular, convulsii si pot muri din cauza unei expuneri indelungate.

Daca permetrin va atinge pielea puteti simti mancarimi, usturimi, senzatia de arsura, iar pielea dumneavoastra se poate irita. In cazul ingerarii, substanta poate provoca dureri in gat, greata, dureti abdominale si varsaturi. toxicitate permetrin

Cea mai mare parte a permetrinului intrat in corp este dezintegrata intr-un timp foarte scurt. Piretroidele trec cu usurinta prin plamani in organism. Odata absorbit, aceasta substanta paraseste corpul prin urina, dar si prin fecale. In majoritatea testelor effectuate pe sobolani, jumatate din cantitatea de permetrin ingerata paraseste coprul in 24 de ore.

In cazul in care aceastea substanta activa ajunge in sol, este descompusa de catre micro-organisme. Lumina soarelui poate, de asemenea, dezintegra permetrinul. Cantitati infime de permetrin au fost gasite in produsele alimentare, inclusiv banane, varza, suc de fructe si pepene verde. Cu toate acestea, mai puțin de 1% din mai mult de 1700 de probe alimentare testate au avut niveluri detectabile de permetrin.

In cazul in care substanta activa ajunge in apa se lipeste foarte puternic de sedimente, putand ramane intreg pentru un an de zile.