Mituri despre insecte

Cum am mai spus, insectele nu sunt doar vietati pe care incercam sa le tinem la distanta si cu care incercam sa nu ne intalnim. Ele sunt vietati interesante si pline de surprize. Astazi, vom discuta despre mituri despre insecte. Mituri pe care cu totii le stiam cand eram mici sau pe care inca le mai auzim, dar care nu stim daca chiar sunt adevarate sau nu.

Mituri despre insectemit insecte

Varsta unei buburuze

Cand eram mici, cu totii credeam ca daca numaram punctele negre de pe spatele unei buburuze ii vom afla varsta. Din pacate, acest lucru este doar un mit. Odata ajunsa la maturitate, buburuza nu-si mai schimba culoarea, modelul sau forma aripilor.

Daunator in chiuveta

Chiar daca nu face parte din mituri despre insecte aflate in copilarie, acesta este tot un mit neadevarat. In cazul in care intalnim un daunator in chiuveta de la baie sau in casa, asta nu inseamna ca el a venit prin canalizare. Majoritatea insectelor intra prin crapaturi sau pe geam, dar ajung in baie pentru ca sunt atrase de umiditate.

Insectele nu simt durere 

Acest mit este unul destul de contrariat. Exista multi oameni care sustin ca acestea pot simti durerea, dar la fel de multi care cred ca acest lucru nu este posibil. Ei bine, cel mai probabil este adevarat: insectele nu simt durerea. Sistemul lor nervos este atat de slab dezvoltat, incat aproape orice rana le poate omori.

Consumul des de usturoi

Cu siguranta ati auzit ca daca consumati suficient de mult usturoi, toti tantarii se vor feri de dumneavoastra. Din pacate, acest lucru nu este adevarat. Indiferent de cantitatea de usturoi consumata, tantarii va vor considera in continuare o masa delicioasa.

Plosnitele apar in locuintele neingrijite

Din pacate, acest mit este 100% fals. Plosnitele de pat pot aparea chiar daca in casa dumneavoastra este intotdeauna curatenie, considerentele dupa care acestea isi aleg caminul sunt complet diferite. Pentru mai multe detalii despre plosnitele de pat, va invitam sa vizitati Enciclopedia noastra.

Daca taiem o rama in doua, vom avea doua rame

Chiar daca ramele se regenreaza daca sunt taiate in mai multe bucati, intotdeauna “coada” ramei va muri. “Capul” ramei este cel ce se regenereaza si traieste in continuare.

adearul despre insecte