Larvicide – cum functioneaza?
Oricine s-a luptat cu insectele daunatoare stie cat de greu este sa scapi de toate si sa te asiguri ca puii nu iti vor napadi casa in cateva saptamani. Tocmai din acest motiv au fost inventate substante chimice numite larvicide. Acestea sunt un tip de insecticide care opresc dezvoltarea larvei in adult.
Ca si in cazul insecticidelor, acestea sunt de mai multe tipuri in functie de modul de functionare. Unele isi fac efectul atunci cand sunt inghitite de larve, altele atunci cand ajung pe corpul larvei, altele le opresc dezvoltarea prin regulatori de crestere.
Agentii Biologici din larvicide
Agentii biologici de control sunt special creati pentru a distruge tractul digestiv al daunatorilor vizati, incadrandu-se in categoria insecticidelor care actioneaza prin ingerare. Aceste agenti sunt bacterii ce apar natural pe sol sau sporesc numarul bacteriilor pentru a face fata invaziilor.
Forma sub care vin aceste produse difera de la un producator la altul, la fel ca si modul de aplicare. In cele mai multe din cazuri, solutiile trebuie distribuite pe suprafetele pe care insectele isi depunde deobicei oualele.
Acest tip de pesticide nu reprezinta un pericol pentru oameni, animalele nevizate sau mediul inconjurator si au o remanenta de cateva saptamani.
Agentii chimici
Agentii chimici sunt folositi in momentul in care invazia incepe sa scape de sub control. Cei mai utilizati agenti chimici sunt larvicide foarte puternice care se dizolva in cantitati foarte mari de apa. Chiar daca nu reprezinta un pericol pentru oameni, acestea pot dauna faunei acvatice si a calitatii apei.
Cei mai cunoscuti agenti chimici sunt: Temefos si Methoprene.
Temefos impedica dezvoltarea rezistentei contra larvicidelor bacteriene a larvelor.
Methoprene este un agent regulator de crestere care intrerupe ciclul de dezvoltare al insectelor (larvele nu se mai pot dezvolta in pupa).
Utilizarea acestui tip de larvicid nu prezinta riscuri pentru sanatatea oamenilor sau a animalelor. Este foarte important sa se citeasca instructiunile inainte de utilizare si luarea tuturor masurilor de precautie necesare!
Larvicidele sunt folosite de cele mai multe ori pentru a combate tantarii si mustele, deoarece acestia au tendinta de a se inmulti exponential. Cu toate acestea, ele pot fi folosite si in lupta cu alti daunatori. Nu ezitati sa cereti parerea unui expert! Iar pentru mai multe informatii despre musculite si tantari, va invitam sa vizitati Enciclopedia noastra.
Maria R
13 august 2022Am rugămintea sa îmi dați o soluție, dacă exista, prin care pot scapă de ploșnițe de camera.
PestMAG Social
Autor articol 15 august 2022Buna ziua! Va recomandamsa incercati produsul Ciper CY 10 pentru a scapa de plosnite. Cu drag, echipa PestMAG.ro