Insecticide naturale

In articolul de astazi vom discuta despre insecticide naturale sau, altfel spus, despre cateva metode babesti de a indeparta insectele. Leacurile babesti sunt o metoda ieftina si practica de a tine anumite insecte la distanta, dar nu sunt si 100% eficiente. Pentru indepartarea unui numar mare de insecte va sfatuim sa nu va bazati pe aceste metode si sa apelati la profesionisti sau la produse profesionale. insecticid natural

Insecticide naturale/ Leacuri babesti

Busuiocul si Rozmarinul tin la distanta mustele si tantarii. Puteti pune in dreptul ferestrelor ghivece cu busuioc/rozmarin sau mici buchetele, iar mustele nu vor mai intra in casa.

Castravetele poate fi folosit pentru a opri mustele sa-si depuna oula in cosul de gunoi. Feliile de castravete aluna mustele dintr-o incaper daca sunt puse intr-un bol si lasate sa-si faca efectul peste noapte.

Muscatele nu doar infrumuseteaza ferestrele, dar tin si tantarii la distanta.

Daca amestecati intr-un blender fulgi de chilli si apa, veti obtine o solutie ideala pentru combaterea omizilor. Solutia se aplica direct pe locurile unde sunt omizi.

Usturoiul este un insecticid general, putand sa-si apere gradina de multi daunatori. Tocati 100 de grame de usturoi, apoi se amesteca cu putin ulei si se lasa acoperit peste noapte. A doua zi, se strcoara amestecul si se adauga un litru de sapun dizolvat in apa. Cu aceasta solutie se stropesc plantele (1 parte solutie la 50 parti apa).

Pentru a va apara fructele si radacinile pomilor, va sfatuim sa folositi ceaiul de frunze de soc. Se fierb frunzele de soc timp de jumatate de ora, apoi se combina cu o.5 l de apa in care s-a dizolvat o lingurita de sapun.

Un alt insecticid natural general este cel facut pe baza de margarete. Culege margarete aproape inflorite si lasa-le la uscat intr-un loc racoros. Dupa ce s-au uscat, se acopera cu cateva linguri de vin ieftin si se lasa peste noapte. A doua zi, se combina cu un litru de solutie de sapun.