Fluturi de noapte

1.Informatii generale despre Fluturi de noapte

fluture de noapte

Fluturii de noapte sunt niste daunatori diferiti. Ei nu provoaca daune materiale si nici nu reprrezinta un risc pentru alimente, haine sau oameni. Cu toate acestea, aparitia lor este foarte deranjanta pentru oameni. De cele mai multe ori, adultii fluturi de noapte patrund prin geamul deschis in sezonul cald.

Chiar daca fluturii adulti nu produc daune, omizile lor sunt adevaratii daunatori. Acestea se hranesc cu plante leguminoase (salata, morcovi, ceapa, varza etc.) si cu fructe. Aparitia lor este foarte usor de observat, deoarece apar forme neregulate pe frunze, tulpini, radacini si bulbi provocate de modul lor de ase hrani.

Diferite specii de Fluturi de noapte sunt raspandite apropae in toata lumea si isi fac aparitia in a doua parte a primaverii. Atat specimenele adulte, cat si larvele sunt active pe timp de noapte. Pe timpul verii, femele depun pana la 80 de oua, care eclozeaza dupa cateva zile.

Majoritatea speciilor de Fluturi de noapte au in general culoarea gri, cu anvergura aripilor de 4-5 cm. Omizile ajung pana la 5 cm lungime si sunt de culoare verde gri, ele pot fi acoperite de peri.

2.Prevenire si Combateredaune omizi

Primul pas al combaterii daunatorilor, este observarea gradului de infestare. Pentru a afla daca aveti probleme cu omizile fluturilor de noapte este suficient sa va uitati la plantele dumneavoastra. Primul lucru pe care il puteti observa este aparitia formelor neregulate pe frunze, dar si urme de excremente in jurul gaurilor si ramasitele lasate de omizi pe sol.

Pentru a opri fluturii de noapte sa va intre in casa, va sfatuim sa folositi plase de tantari la toate geamurile. Aceasta metoda preventiva va ajuta sa tineti la distanta o multitudine de daunatori, inclusiv tantari, muste si alte insecte atrase de lumina.

De asemenea, atat pentru prevenire, cat si pentru combatere puteti folosi insecticide speciale impotriva omizilor.

Pentru a scapa de flutiri si omizile din gradina puteti atrage pradatorii lor naturali, precum gandaci rapitor, viespi, cartite, gaini, lilieci si arici. Rosiile si telina sunt plante cu miros puternic care tin omizile si alti daunatori la distanta.

Daca situatia scapa de sub control sau aveti nevoe de ajutor imptoriva daunatorilor, nu ezitati sa apelati la profesionisti!