Cum se face o dezinsectie impotriva capuselor?

In acest articol ne-am propus sa va prezentam, punctual, cum puteti efectua un tratament de dezinsectie contra capuselor pe cont propriu.

Puteti afla mai multe informatii foarte utile despre cum se efectueaza un tratament de dezinsectie la exterior (precum cel impotriva capuselor) accesand urmatorul link: “Cum se face dezinsectia la exterior?“.

Va recomandam sa parcurgeti articolul respectiv inainte de a folosi informatiile din aceasta rubrica.

invazie capuse

Astfel, pentru un tratament eficient de dezinsectie contra capuselor trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:

1. Conditiile meteo

 Nu efectuati tratamente de dezinsectie contra capuselor pe ploaie sau daca sunt conditii meteo nefavorabile. Incercati sa va asigurati ca urmeaza cel putin 2-3 zile fara ploaie dupa data la care ati planuit tratamentul. E bine de stiut faptul ca toate tratamentele exterioare au eficienta pana la prima ploaie.

2. Pregatirea suprafetei / a zonei infestate

Pentru tratamentul de dezinsectie impotriva capuselor este destul de important ca iarba existenta pe suprafata tratata sa fie tunsa, astfel incat firul acesteia sa masoare aproximativ 2-3 centimetri.

Indepartati evetualele obiecte aflate pe suprafata ce se doreste a fi tratata si efectuati o curatenie a zonei respective.

dezinsectie capuse

3. Produsul folosit

 Prin feedbackul pozitiv al clientilor, cat si a propriei experiente, noi recomandam Solfac EW 50 (datorita substantei active “cyfluthrin” si a sigurantei sporite la aplicare), insa dumneavoastra aveti posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de produse aflate pe piata (cu conditia ca produsul ales sa fie avizat pentru utilizare de personal necalificat sau populatie). Recomandam folosirea unui produs dedicat combaterii capuselor, nu a unei solutii universale.

4. Echipamentul folositvermorel

 Cea mai eficienta metoda de aplicare a insecticidului, in cazul capuselor, este cea reziduala (prin pulverizare), cu ajutorul unei pompe cu presiune scazuta de tip vermorelPuteti vizualiza gama noastra completa de pulverizatoare aici.

De asemenea, se poate interveni si prin metoda “ceata rece” sau ULV (cu ajutorul unui atomizor sau nebulizator) in cazul in care spatiul supus tratamentului este prea mare si nu se poate aloca timp suficient pentru finalizarea operatiunii sau nu se doreste, din diverse motive, tunderea ierbii.

 

5. Metoda de aplicare

In ambele cazuri (cu pompa vermorel sau cu aparatura ULV) aplicarea solutiei insecticide de combatere a capuselor se face PE TOATA suprafata zonei infestate in special pe iarba, dar si pe alte tipuri de vegetatie joasa (gard viu, arbusti ornamentali, etc.), daca exista.

Cand aplicarea solutiei insecticide se face cu o pompa vermorel(pompa manuala, pulverizator), trebuie avuta in vedere crearea unei pelicule de substanta atat la nivelul ierbii, cat si pe restul vegetatiei joase. De asemenea se aplica solutie insecticida si la baza peretilor cladirilor existente, pana la o inaltime de 50-60 cm.

Daca dezinsectia se realizeaza cu ajutorul unui aparat de tip ULV (atunci cand iarba nu este tunsa) se are in vedere manipularea acestuia astfel incat jetul de substanta insecticida sa patrunda si sub firele de iarba (spre baza acestora).

6. Masuri post-dezinsectie contra capuselor

Dupa efectuarea tratamentului pe suprafata infestata cu capuse (sau suprafata ce se doreste a fi protejata impotriva acestora), restrictionati accesul animalelor sau a altor persoane in zona respectiva pentru o perioada de timp egala cu cea recomandata de producatorul substantei insecticide utilizate (cititi cu atentie prospectul produsului folosit).

7. Masuri de siguranta

Va recomandam insistent sa nu efectuati un tratament de dezinsectie contra capuselor fara sa respectati masurile de siguranta aplicabile unei astfel de operatiuni. Cititi intotdeauna eticheta solutiei folosite si recomandarile producatorului.

Pentru informatii mai detaliate va invitam sa cititi articolele dedicate sigurantei utilizarii produselor insecticide sau raticide: