Deratizarea cu otrava | Cum se face? | Informatii si detalii

Ce este deratizarea?

sobolani

Deratizarea este actiunea de combatere a rozatoarelor. In unele cazuri acestea sunt eliminate complet, iar in altele nivelul lor numeric este redus semnificativ. Astazi vom invata cum sa facem o deratizare cu otrava pe cont propriu.

Deratizarea se poate face in mai multe feluri: prin servicii profesionale de deratizare, amplasarea capcanelor, otravilor sau prin substante toxice.

In cazul in care aveti probleme cu invazie de proportii trebuie sa apelati la o echipa profesionala ce se ocupa cu derartizari.

In articolul de astazi vom discuta despre modalitatile de combatere a rozatoarelor si despre cum trebuie sa actionam in cazul in care alegem sa folosim momeli.

Tipuri de tratamente impotriva rozatoarelormomeala cerata

 

Otrava pasta – aceasta are o consistenta moale si este produsa din materii prime ce atrag rozatoarele.

Otrava rodenticida – imbina eficacitatea substantelor active cu atractia substantelor apetisante. Rozatoarele vor fi atrase de aceasta momeala chiar daca exista si alte surse de mancare in apropiere.

Momelile toxice sunt cele mai eficiente deoarece elimina rosicul ca rozatoarele sa dezvolte rezistenta impotriva otravurilor. Aceasta se aplica pe alimente, cereale sau acolo unde au fost intalniti daunatorii. momeala sobolani

 

Spuma de contact – acest produs rodenticid se foloseste ca metoda complementara impotriva sobolanilor. Combate activitatea rozatoarelor ce au surse abundente de hrana, chiar si atunci cand intervine timiditatea sau refuzul pentru aceasta.

Momeala cerata – este special construita pentru pentru a rezista umiditatii crescute si a conditiilor meteorologice neprevazute.

Cum se efectueaza o deratizare cu otrava?

Rolul actiunii de deratizare este foarte important! Repezinta o operatiune ce trebuie efectuata periodic pentru o bunastarea locuintei si pentru a evita riscul imbolnavirii din cauza rozatoarelor.

Momelile vin gata preparate de la firmele producatoare si trebuie amplasate in locuri strategice.

Pentru a evita orice pericol de intoxicare al unui aimal nevizat sau in cazul in care aveti copii mici, este obligatoriu sa se foloseasca statii de intoxicare.

Statiile de intoxicare sunt adaptate pentru toate tipurile de otrava(pasta, pulbere, parafinata sau lichida. Acestea sunt dotate cu o cheie ce blocheaza capacul si cu spatii speciale pe care se amplaseaza otrava.

Statiile de intoxicare se pot folosi atat in mediul interior, cat si in mediul exterior.

Atrasi de otrava (aceasta actioneaza ca o momeala), rozatoarele vor intra in statiile de intoxicare si se vor hrani. In functie de perioada de actiune, rozatoarele vor muri datoritata intoxicatiei. Orice rozator moarta trebuie eliminata pentru a nu exista riscul imbolnavirii sau al putrefactiei!

statie intoxicare

Majoritatea otravurilor actioneaza prin blocarea mecanismelor de coagulare a sangelui din corpul animalului, provocandu-i acestuia o hemoragie generala, urmand ca acesta sa moara intr-un interval de o saptamana.

Doza de momeala folosita difera in functie de daunatorul vizat. In general, se folosesc in jur de 40 g pentru a elimina soarecii si in jur de 150 g cand daunatorul vizat este sobolanul.

Otrava trebuie amplasata in interiorul statiei de intoxicare, statia de intoxicare trebuie inchisa cu ajutorul cheitei si aceasta trebuie pozitionata astfel incat sa nu se blocheze intrarile acesteia.

Statiile de intoxicare trebuie amplasate in apropierea intrarilor si gaurilor prin care rozatoarele ar putea patrunde in interiorul casei. De asemenea, acestea trebuie amplasate in aproapierea locurilor unde acestia au fost vazuti si in apropierea cuiburilor.

Pentru orice nelamurire sau pentru orice problema intampinati in combaterea rozatoarelor nu evitati sa apelati la profesionisti! Invaziile cu soareci si sobolani pot fi foarte periculoase pentru orice locuitor al spatiului infestat.