Daunatorii pe timp de iarna
V-ati intrebat vreodata ce se intampla cu daunatorii pe timp de iarna? Chiar daca pe timpul iernii nu ne mai intalnim cu insecte la fiecare pas, ele nu dispar in totalitate. Majoritatea speciilor hiberneaza pe timpul iernii, dar exista cateva specii care nu isi inceteaza activitatea.
Acestea nu dispar de pe fata planetei, ci se retrag in locuri ascunse si ferite in asteptarea sezonului cald. Din pacate, cateodata acel loc sigur si primitor este chiar casa noastra. Acestea intra in casele noastre si se ascund in crapaturi si in locuri intunecoase, iar in unele zile mai calduroase ne putem trezi cu ele zburand sau tarandu-se in jurul nostru.
Multe insecte isi petrec iarna ca oua, larve sau pupe. Pe parcursul sezonului rece acestea cresc, ajungand sa se dezvolte pana la stadiul de adult.
De aceste insecte este foarte usor de scapat, o curatenie riguroasa si constanta le poate elimina fara prea multe batai de cap. De asemenea, gunoiul trebuie tinut acoperit si umezeala trebuie sa fie scazuta.
Daunatorii pe timp de iarna
Viespiile si buburuzele sunt insecte care hiberneaza pe parcursul iernii. Locurile in care le putem intalni sunt gaurile din copaci, podurile, peretii din case si alte locuri ascunse si intunecoase.
Pe langa insectele care hiberneaza, exista si alti daunatori cu care ne putem intalni pe timpul iernii. In continuare, o sa va prezentam ce fac daunatorii pe timp de iarna prin cateva specii exacte.
Paianjenii
Nici cand ingheata turturii pe casa nu scapam de aceste terifiante creaturi. Chiar daca paianjenii de casa nu sunt periculosi pentru oameni ei ne creeaza o stare foarte neplacuta.
Plosnitele de pat
Aceste insecte sunt periculoase pentru sanatatea omul. Tocmai din acest motiv, este foarte important ca saltele si asternuturile sa fie verificate constant si curatate. Daca dimineata observati mici intepaturi rosii sau pete de sange pe asternut sansele sunt foarte mari sa
aveti probleme cu plosnitele de pat.
Soarecii si rozatoarele
Chiar daca pe timpul sezonului rece sansele sunt mult mai scazute ca acestia sa apara in locuinta dumneavoastra, rozatoarele pot patrunde prin mici crapaturi in cautare de hrana si caldura.
Limacsii
Limacsii sunt melci fara cochilie cu care ne putem intalni pe perioada rece, cand temperaturile nu sunt foarte
scazute. Acestia reprezinta un pericol pentru plantele tinere si pentru toate verdeturile. De cele mai multe ori sunt activi pe parcursul noptii, fiind cel mai bun moment pentru a afla daca va confruntati cu o invazie.
Pentru mai multe informatii vizitati Enciclopedia noastra.
Dumitru Sorin
31 octombrie 2018Am cumparat de la PestMag, un flacon de 1 litru de K-Othrine SC 7.5,am citit instructiunile,din care rezulta ca
nu este recomandata pulverizarea asternuturilor ( plosnitele de pat/lipitorile). Dar pe suprafata unei paturi,poate fi aplicata solutia si apoi dupa 24-48 ore,sa fie din nou folosita,sau chiar si dupa aceea trebuie evitat contacul cu
pielea? Dar pe suprafata unei canapele imbracata cu stofa de mobila, se poate aplica si apoi dupa 24-48h,sa poata fi acoperita cu cearceaf sau husa textila curata? Ce recomandari necuprinse in instructiuni puteti sa dati
pentru desinsectia apartamentului ? Acum doua luni,am folosit Solfac EW 50,insa acum au inceput sa apara iar
si am considerat ca produsul K-Othrine SC 7.5,ar fi mai puternic,mai bun.Solicit sfatul Dvs. Multumesc.
Administrator PestMAG.ro
31 octombrie 2018Multumim pentru feedback! Pentru plosnite recomandam Solfac, fiind special conceput pentru combaterea insectelor hematofage (capuse, purici, plosnite de pat). In cazul descris, SC 7.5 este mai slab, atat dpdv al tipului de substanta activa, cat si al concentratiei acesteia. Pentru combaterea plosnitelor trebuie tratate in profunzime toate piesele de mobilier infestate. De exemplu, in cazul canapelei, recomandam pulverizarea “la fata” (toata suprafata vizibila, pe toate laturile) si dupa pulverizarea in interior (rasturnarea sau rabatarea canapelei si pulverizarea pe fetele interioare). In principiu puteti pulveriza cu ambele produse lenjeriile si alte materiale textile, conditia fiind sa le spalati ulterior. In cazul pulverizarii pieselor de mobilier va recomandam sa le aerisiti bine dupa tratament (cam la 6 ore dupa aplicare) si sa le aspirati. Dupa 72 ore puteti sa le folositi. V-a fost folositor sfatul nostru? Lasati-ne un review pe Facebook sa ne spuneti parerea dvs.!