Daunatorii pe timp de iarna

V-ati intrebat vreodata ce se intampla cu daunatorii pe timp de iarna? Chiar daca pe timpul iernii nu ne mai intalnim cu insecte la fiecare pas, ele nu dispar in totalitate. Majoritatea speciilor hiberneaza pe timpul iernii, dar exista cateva specii care nu isi inceteaza activitatea.

Acestea nu dispar de pe fata planetei, ci se retrag in locuri ascunse si ferite in asteptarea sezonului cald. Din pacate, cateodata acel loc sigur si primitor este chiar casa noastra. Acestea intra in casele noastre si se ascund in crapaturi si in locuri intunecoase, iar in unele zile mai calduroase ne putem trezi cu ele zburand sau tarandu-se in jurul nostru.

Multe insecte isi petrec iarna ca oua, larve sau pupe. Pe parcursul sezonului rece acestea cresc, ajungand sa se dezvolte pana la stadiul de adult.

De aceste insecte este foarte usor de scapat, o curatenie riguroasa si constanta le poate elimina fara prea multe batai de cap. De asemenea, gunoiul trebuie tinut acoperit si umezeala trebuie sa fie scazuta.

Daunatorii pe timp de iarna

Viespiile si buburuzele sunt insecte care hiberneaza pe parcursul iernii. Locurile in care le putem intalni sunt gaurile din copaci, podurile, peretii din case si alte locuri ascunse si intunecoase.

Pe langa insectele care hiberneaza, exista si alti daunatori cu care ne putem intalni pe timpul iernii. In continuare, o sa va prezentam ce fac daunatorii pe timp de iarna prin cateva specii exacte.

paianjeni

 

Paianjenii

Nici cand ingheata turturii pe casa nu scapam de aceste terifiante creaturi. Chiar daca paianjenii de casa nu sunt periculosi pentru oameni ei ne creeaza o stare foarte neplacuta.

Plosnitele de pat

Aceste insecte sunt periculoase pentru sanatatea omul. Tocmai din acest motiv, este foarte important ca saltele si asternuturile sa fie verificate constant si curatate. Daca dimineata observati mici intepaturi rosii sau pete de sange pe asternut sansele sunt foarte mari sa
aveti probleme cu plosnitele de pat.

Soarecii si rozatoarelesoareci si sobolani

Chiar daca pe timpul sezonului rece sansele sunt mult mai scazute ca acestia sa apara in locuinta dumneavoastra, rozatoarele pot patrunde prin mici crapaturi in cautare de hrana si caldura.

Limacsii

Limacsii sunt melci fara cochilie cu care limaxne putem intalni pe perioada rece, cand temperaturile nu sunt foarte
scazute. Acestia reprezinta un pericol pentru plantele tinere si pentru toate verdeturile. De cele mai multe ori sunt activi pe parcursul noptii, fiind cel mai bun moment pentru a afla daca va confruntati cu o invazie.

Pentru mai multe informatii vizitati Enciclopedia noastra.