Cu ce cureti lipiciul de soareci?

In ultima perioada, am observat din ce in ce mai multe intamplari nefericite, in care o pisica s-a blocat intr-o capcana adeziva pentru soareci.

Deoarece capcanele adezive sunt foarte folosite impotriva soarecilor si sobolanilor, ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi pentru curatarea lipiciului de pe textile, dar si de pe pisici sau alte animale de companie. Asadar, intrebarea la care vom raspunde astazi este “Cu ce cureti lipiciul de soareci?”.

capcana soareci

Capcanele adezive sunt bucati de plastic, lemn, carton sau alte materiale acoperite cu un lipici adeziv ce contine feromoni sau atractanti alimentari. Rozatoarele se simt atrase de adeziv si se vor prinde de capcanele aflate in proximitatea lor.

Dar ce facem atunci cand si pisicuta noastra este atrasa de acest adeziv?! Sau atunci cand adezivul ajunge pe hainele sau pe mobila noastra?!

Din experienta noastra, am observat ca anumite metode sunt mai eficiente ca altele. Printre ele se afla: otetul, ulei vegetal, dar si WD40.

Pentru ca prevnirea este mai usoara ca combaterea, va sfatuim sa folositi Tunelul Vastrap de protectie, special conceput pentru capcanele Vastrap. Aceste tunele sunt concepute ca un capac pentru capcane, din plastic, ce protejeaza adezivul. De asemenea, acestea sunt foarte folositoare si impotriva conditiilor de mediu neprielnic.

Cu ce cureti lipiciul de soareci?

Asa cum va spuneam, avem nu unul, ci 3 raspunsuri pentru intrebarea “Cu ce cureti lipiciul de soareci?”:lipici soareci

  1. Otet – Otetul dizolva lipiciul, nu foarte rapid, dar este o alternativa pe care o avem intotdeauna in casa. Atat timp cat pisica “supravietuieste” mirosului si este suficient de rabdatoare, nu ar trebui sa aveti nicio problema!
  2. WD40 – W40 este un lubrifiant multifunctional care este ideal pentru indepartarea lipiciului de pe textile si mobilier. Ei bine, el poate sa fie folosit si direct pe pisica, chiar daca este un produs chimic. Dupa aplicarea spary-ului, pisica trebuie spalata cu sampon si nu trebuie lasata sa se linga.
  3. Uleiul vegetal – In mod neasteptat, aceasta este cea mai eficienta metoda pentru indepartea lipiciului si nici nu dauneaza pisicii. Zonele acoperite de ulei se ung cu ulei din abundenta, apoi cu ajutorul unei carpe uscate se freaca acele zone. Lipiciul se ia pe carpa, iar de restul de ulei se va ocupa pisica.