Cum combatem daunatorii?

Astazi ne-am gandit sa construim un mic ghid despre controlul daunatorilor. De fiecare data cand avem o problema cu insectele sau rozatoarele este important sa urmam cativa pasi pentru a fi siguri ca vom scapa de ei.

Atunci cand daunatorii   patrund in casele sau gradinile noastre, pot provoca daune majore intr-un timp foarte scurt. Asadar, astazi o sa va oferim cateva sfaturi rapide si folositoare pentru a fi pregatiti cand veti avea probleme daunatorii.

Sfaturi pentru controlul daunatorilor

daunatori

  1. Primul pas este intotdeauna IDENTIFICAREA DAUNATORULUI. Identificarea corecta ne ajuta sa hotaram ce masuti de control si de combatere sa alegem.
  2. INFORMAREA este urmatorul pas. Invatand despre daunatorul cu care va confruntati puteti afla care sunt punctele lui slabe, cu ce il puteti ademeni sau ce puteti face pentru a-l tine la distanta. Daca identificati nevoile daunatorului, puteti afla ce gaseste acesta util in casa dumneavoastra sau pe unde patrunde.
  3. ALEGEREA INSECTICIDULUI sau a RATICIDULUI. Daca va decideti sa apelati la insecticide, asigurati-va ca il alegeti pe cel mai potrivit. Fiecare insecticid este construit pentru a combate un anumit tip de daunator, iar instructiunile ce il insotesc ne ofera toate informatiile necesare.
  4. CITIREA INSTRUCTIUNILOR. Dupa ce ati ales un insecticid sau raticid potrivit, fiti siguri ca ati citit instructiunile cu mare atentie cel putin o data. Eticheta insecticidelor trebuie citata in intregime pentru a sti cum sa-l folosim si cum sa ne protejam.
  5. DEPOZITAREA SOLUTIILOR. Cumparati doar cat insecticid va este necesar. Solutia ce se prepara cu insecticid poate fi folosita doar la scurt timp dupa preparare asa ca, orice ramasita nu va putea fi reutilizata. Depozitarea recipientelor cu insecticid sau raticid se face in locuri inaccesibile pentru copii si animale si doar in conditiile de mediu specificate pe eticheta.
  6. NU VA TEMETI SA CERETI AJUTOR atunci cand este nevoie! Cateodata, daunatorii ne dau mai multe batai de cap decat ne-am astepta. Asadar, nu ezitati sa ne contactati pentru orice nelamurire sau sa apelati la o firma autorizata pentru Dezinsectii, Deratizari si Dezinfectii.

Cam acestea ar fi cele mai importante sfaturi pentru controlul daunatorilor. Pe blogul nostru puteti gasi atat informatii despre daunatorii cu care va confruntati, cat si informatii despre substantele active din insecticide.

De asemenea, nu uitati sa luati in considerare PREVENIREA DAUNATORILOR. Prevenirea poate fi mult mai usoara decat combaterea, dar nu intotdeauna suficienta. Exista metode de prevenire a puricilor, moliilor si gandacilor de bucatarie si aproape pentru orice alt daunator care ar putea aparea in casa sau in gradina dumneavoastra.