Capcane soareci – ce sunt si cum se folosesc

Capcane adezive – ce sunt?
capcane soareci

Pentru o alternativa rapida si eficienta pentru cei invadati de daunatori se pot folosi capcane adezive. Punctul forte al acesteia este usurinta cu care se poate utiliza si spectrul larg de actiune.

In comert, exista numeroase tipuri de capcane adezive create special pentru prinderea gandacilor, rozatoarelor, insectelor zburatoare etc. Suprafetele pe care este aplicat adezivul difera de la un produs la altul, de la lemn pana la bucati de plastic sau carton.

Ca si in cazul capcanelor mecanice este nevoie de o momeala care trebuie plasata in mijlocul capcanei. Daunatorii sunt atrasi de miros, iar cand vor veni sa se infrupte din ceea ce pare o masa delicioasa vor ramane lipiti de adeziv.

soareci

 

Chiar daca se pot folosi la exterior, vantul, ploaia si ninsoarea au efecte neplacute asupra capcanelor, scazand puterea adezivului. Din acest motiv, pentru a proteja capcanele, se pot folosi statii de intoxicare.

Aceste tipuri de capcane sunt de unica folosinta, iar scopul lor este sa captureze daunatorii, nu sa ii omoare.

Capcane mecanice – ce sunt?
capcane mecanice

Daca considerati ca capcanele adezive nu sunt potrivite pentru problema dumneavoatra, o alternativa o reprezinta capcanele mecanice. Acestea se folosesc impreuna cu o momeala: substante speciale (chimice sau facute in casa) sau mancare care atrag daunatorul in interiorul capcanei.

Dupa ce daunatorul intra in capcana acesta nu mai poate scapa.

Mai mult decat atat, in functie de daunatorul vizat capcanele mecanice sau autoblocante pot omori daunatorul sau doar sa-l tina captiv.

In cele mai multe din cazuri capcanele mecanice se folosesc pentru a prinde soareci, sobolani, cartite si alte rozatoare. Acestea trebuie amplasate acolo unde daunatorii au fost intalniti sau in apropierea ascunzatorilor lor. capcane sobolani

Majoritatea capcanelor mecanice se pot refolosi dupa ce este eliminat daunatorul care a fost prins.

Atentie! Atunci cand manevrati rozatoarele este foarte important sa purtati manusi si sa dezinfectati si curatati locurile infestate, deoarece acestea sunt transmitatoare de microbi si boli.