Caine – dusman al gradinii?

Oricine are grija de un caine, sti ca acesta este cel mai bun prieten al omuului, de ce apare in categoria daunatorilor? Ei bine, cateodata, cainii pot dauna gradinii dumneavoastra. Asta nu inseamna ca trebuie sa-i iubim mai putin sau sa nu le dam drumul in gradina, trebuie doar sa-i educam.

Vom sari peste informatiile generale despre caini si despre amanunte despre viata lor, existand atat de multe feluri de caini ca nu as putea sa le numar pana maine dimineata. Mai mult decat atat, niciunul din aspectele discutate la ceilalti daunatori nu au vreo importanta aici.

1. Cum dauneaza un caine gradinii?

groapa caine

 

Cainii pot face 3 lucruri care ne afecteaza gradina: sa urineze pe gazon, sa rontaie sau sa sape. Asadar, cine sufera?!

  • Gazonul – daca cainele dumneavoastra urineaza de mai multe ori in acelasi loc (presupunand ca nu este unul amenajat) vor aparea portiuni moarte sau uscate. Aceste zone sunt usor de recunoscut deoarece in jurul lor exista gazon sanatos.

Sa nu uitam de sapaturi!

  • Pomii fructiferi – aici masculii sunt de vina. Cainele mascul prefera sa urineze pe copaci, acest lucru afectand radacina lor.urina caine

Mai mult decat atat, exista riscul ca cainii sa roada scoarta pomilor. Cainii sunt atrasi mai ales de pomii foarte tineri.

  • Coniferele – rezistenta lor la “atacul cu urina” este foarte mica, acestia se pot usca foarte rapid dupa doar cateva intamplari nefericite.

Cu toate acestea, se intampla foarte rar ca cainii sa roada coniferele – cui ii place gustul de rasina?!

  • Gradina de flori – sunt suficiente cateva ture in viteza ca gradina la care ai lucrat atat sa fie distrusa sau doar cateva minute libere la sapat.
  • Gradina de legume – daca cu cateva flori rupte ne mai impacam, ce facem cu rosiile cazute inainte de vreme?! Pe scurt, prezenta cainelul nu este deloc dorita intr-o gradina de legume din cauza numeroaselor stricaciuni pe care le poate face.

2.Stiati ca?!stiati ca caini

Femelele sunt mai periculoase pentru gazon din cauza comportamentului specific de urinare, concentrand o cantitate mai mare de saruri pe o suprafata mica.

Exista 450 de milioane de caini in lume.

Cainii au fost primele animale domestice.

Inima unui caine bate cu 50% mai repede decat cea a unui om.

Au abilitatea de a vedea in culori, dar nu percep la fel de multe nuante ca oamenii.

3. Ce se poate face?

Se delimiteaza un spatiu pentru nevoile cainelul, iar acesta trebuie invatat sa nu-l incalce.

In jurul coniferelor si pomilor se pot face mici gardulete de protectie, asigurand prevenirea apropierilor periculoase.

In cazul gazonului, udati din belsug zonele preferate de caine pentru urinare. In acest mod, sarurile din urina se dilueaza, iar afectarea ierbii va fi redusa.

De asemenea, exista repelenti naturali ce favorizeaza evitarea obiceiurilor proaste ce pot fi dobandite de caini. Este ideal pentru cainii ce nu se pot abtine sa nu urineze in casa.

Sa nu uitam! 

In cazul in care cainele din casa are purici, pot aparea muscaturi pe corpul oricarui membru al familiei si de aceea, va recomandam sa folositi produse anti purici.