Curatenie vs. Dezinfectie

Inainte de afla ce zone din casa noastra trebuie dezinfectate, trebuie sa intelegem ca a face curatenie si a dezinfecta sunt doua lucruri complet separate. Cutatnie trebuie facuta peste tot si cat de des posibil. Chiar daca putem sa ne ocupam de dezinfectie mai rar, asta nu inseamna ca trebuie s-o neglijam .

Pe langa informatiie necasre pentru a face o dezinfectie eficienta, va vom oferi si cateva sfaturi pentru o curatenie profesionala.

germeni

Curatenie si Dezinfectie

Chiar daca curatenia ne scapa de praf si murdarie, produsele pe care le folosim (bureti, mop, matura, carpe) transporta germenii si microbii dintr-un loc in altul. Mai mult decat atat, detergentii si sapunurile pe care le gasim in comert nu indeparteaza toti microbii din casa. dezinfectie vs curatenie

Cu toate acestea, curatenia este foarte importanta pentru a reduce considerabil riscul de raspandire a infectiei. Intr-o casa permanent curata, sansele sunt foarte mici sa se dezvolte virusi, alergeni si alti microbi.

Prin procesul de dezinsectie se elimina 99% dintre germeni de pe o anumita suprafata, acestia nemaiputand sa se reproduca. Pentru acest proces avem nevoie de substante chimice special concepute. 

In interiorul casei, cei mai multi microbi se strang in baie si in bucatarie. Asadar, acestea sunt locurile care au nevoie de dezinfectie aproape la fel de des ca curatenie.

Dezinfectia in baie – Baia se poate transporta intr-un timp foarte scurt intr-un loc perfect pentru dezvoltarea microbilor. Zonele de scurgere din casa, chiuvetele, robinetele, toaleta si rezervorul de apa al vasului de toaleta sunt cele mai bune locuri pentru virusi. Produsele special concepute pentru dezinfectarea baii trebuie folosite impreuna cu manusi de cauciuc si conform instructiunilor.  Dezinfectantul trebuie lasat sa actioneze cateva minute, iar apoi suprafetele trebuie frecate cu ajutorul unui burete. Dupa indepartarea dezinfectantului, incaperea trebuie aerisita temeinic.

Dezinfectia in bucatarie –  Pardoseala, zonele de lucru, mesele, robinetii si frigiderul sunt suprafetele ce contin cel mai crescut numar de microbi si bacterii. Din acest motiv, este recomandat sa se foloseasca dezinfectanti din comert ce trebuie pulverizati (conform instructiunilor) pe aceste suprafete.

Sfaturi uitle pentru bucatarii si bai curate si dezinfectate

  1. Arunca toate produsele terminate si orice lucru inutil.
  2. Curata chiuveta, cada si faianta periodic.
  3. Repara robinetii si tevile stricate
  4. Foloseste un cos de gunoi cu capac.
  5. Spala prosoapele, covoarele si draperiile periodic.